Consultatiefase van Gas Regional Investment Plan 2013 van start

04 apr 2013

Netbeheerders uit Noordwest-Europa starten consultatiefase voor Regionaal Gasinvesteringsplan 2013.

 

 

De TSO’s van het Noordwest-Europese netwerk zijn momenteel bezig met het opstellen van hun Regionaal Gasinvesteringsplan voor 2013 (NW GRIP 2013). Het is de tweede uitgave van dit regionale plan waarin de ontwikkeling van de gasinfrastructuur op lange termijn wordt uiteengezet.  De contouren van het rapport zijn nu publiekelijk beschikbaar en tot 3 mei 2013 is raadpleging mogelijk. Met de raadplegingsreacties als aanvullende input, zal een definitief document worden opgesteld dat in oktober 2013 wordt gepubliceerd. Met betrekking tot dat rapport is eveneens raadpleging mogelijk.

Het NW GRIP 2013 zal de nadruk leggen op toekomstige gasinfrastructuurprojecten in de regio. Deze kunnen van invloed zijn op de capaciteit op interconnectiepunten binnen de regio, of op importcapaciteit bij de entrypunten in de regio waar gas rechtstreeks wordt geïmporteerd van buiten de EU. Via deze aanpak beoogt het document shippers inzicht te geven in potentiële nieuwe capaciteit.

Annie Krist, directielid van Entsog, coördinator van het NW GRIP en CEO van Gasunie Transport Services (GTS) stelt:
“De Noordwest-Europese TSO’s zijn trots op de start van deze consultatiefase en nodigen alle stakeholders uit om hun feedback te geven.”  

De presentatie van het rapport zijn inclusief het raadplegingsdocument, beschikbaar op:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. Piet Nienhuis, Gasunie Transport Services (+31 (0) 50 521 2854 - p.nienhuis@gastransport.nl).

Documenten