Publicatie eerste Netwerk Ontwikkelingsplan (NOP)

13 mei 2015

Vandaag, op 13 mei 2015, heeft GTS het eerste Netwerk Ontwikkelingsplan (NOP 2015) gepubliceerd. Het NOP 2015 stelt maatregelen voor die nodig zijn om aan de behoefte aan transportcapaciteit te kunnen voldoen. Van 13 mei tot en met 10 juni 2015 kunnen klanten en andere stakeholders op het NOP 2015 reageren. Naar verwachting zal het definitieve NOP 2015 rond 1 juli 2015 gereed zijn.

Het NOP 2015 heeft een tijdshorizon van twintig jaar. Het bevat voorstellen voor investeringsmaatregelen die gerealiseerd moeten worden in de eerstvolgende 10 jaren, rekening houdend met de periode waarin deze maatregelen nuttig bruikbaar moeten zijn.

Een goed functionerend gastransport systeem in Nederland is van vitaal belang voor de Noordwest Europese gas markt. Omgekeerd zijn de ontwikkelingen in Noordwest Europaessentieel voor een goede capaciteitsplanning en een efficiënt gebruik van ons netwerk.

Door te investeren in ons netwerk streeft GTS na om goede economische mogelijkheden te bieden voor haar klanten, zekerheid te bieden bij de levering van transportdiensten, een bijdrage te leveren aan een geïntegreerde Europese gasmarkt en bovendien een verdere ontwikkeling van liquide handelsplaatsen te bevorderen, in het bijzonder de TTF handelsmarkt.

Bekijk hier het eerste Netwerk Ontwikkelingsplan