Wijziging van de lead time van Within Day Balancing Actions (WDBA)

16 feb 2015

ICE Endex heeft GTS geïnformeerd over het feit dat zij de specificaties gaan wijzigen van het Within Day contract dat zij op hun spot markt aanbieden. Het Within Day contract krijgt een lead time van 3 uur, waar het nu 2 uur is. Deze wijziging in lead time is op verzoek van klanten van ICE Endex, na een consultatie die door ICE Endex is gehouden. Deze wijziging wordt doorgevoerd op zaterdag 21 februari 2015 om 00.00 uur.

Het Within Day balancing product wordt door GTS gebruikt wanneer de SBS in de lichtgroene zone komt (voor details kijk op onze website: “Over balancering”) Deze verandering in lead time heeft invloed op het huidige Within Day balanceringsproces. Voorbeeld: Als GTS balanceringsgas moet kopen om 13:20 (LET), dan zal de levering van het gekochte gas niet langer vanaf 16:00 plaatsvinden, maar vanaf 17:00. Dit gas zal net als nu al het geval is geleverd worden tot het einde van de gas dag (06:00).

Wanneer GTS dit product koopt of verkoopt op de beurs, zal GTS de effecten van deze onbalans communiceren met de veroorzakers middels een (EDI-G@S) CLEARCON bericht. Het spreekt voor zich dat de veranderde lead time ook zijn effect zal hebben op de starttijd van het CLEARCON bericht.

Mocht u meer informatie wensen over de gewijzigde specificaties van het Within Day product, neemt u dan alstublieft contact op met ICE Endex. Alle overige vragen kunt u zoals u dat gewend bent stellen aan de GTS Customerdesk (customerdesk@gastransport.nl) , telefoon +31 50 521 3333).