Helmie Botter

Helmie Botter heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 heeft zij de postdoctorale opleiding tot Registercontroller afgerond.

Zij begon haar carrière bij Gasunie in 2002 bij de corporate control afdeling. In de periode tot 2008 vervulde zij diverse controllersposities op zowel corporate als unit niveau. Van 2008 tot en met 2011 was zij vanuit Gasunie gedetacheerd bij Gate terminal (de LNG-terminal op de Maasvlakte/Rotterdam). Als Finance Manager was zij verantwoordelijk voor alle financiële aspecten tijdens de bouw en uitbreiding van de terminal (m.n. projectcontrol en projectfinanciering) en de oprichting van de operationele organisatie. In 2011 is zij vanuit Gasunie gedetacheerd naar Gasunie Deutschland, waar zij als Manager Finance leiding gaf aan de financiële afdeling. Zij maakte ook deel uit van het management team van Gasunie Deutschland. In 2014 is zij benoemd als Concern Controller van Gasunie.

Per 1 oktober 2017 is zij benoemd als Manager Commerce & Regulation bij GTS. Zij maakt deel uit van het management team van GTS.