Contact over balanceringsvragen

Stuur uw vragen met betrekking tot:

Programma's, nominaties naar: nominationsupport@gastransport.nl

Web Services xml, Gasport, Certificaten naar:  customerdesk@gastransport.nl

Voor alle andere vragen en opmerkingen in verband met het nieuwe marktmodel en balanceringsregime kunt u contact opnemen  met de Customer Support Desk.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

 • Ja, er is een separate download voor de zones met daarin de zones voor één of meerdere gasdagen. In het SBS rapport staat inderdaad maar voor één uur zone-informatie. De specificaties voor de separate download staan onder de berichtdefinities op de website (GTS_InformationServices_R1)

 • Ja

 • Ja, ook een handelaar dient op de hoogte te zijn van het balanceringsregime en alle berichten die ermee samen hangen dient te kunnen ontvangen en verzenden.
  Hoewel een handelaar in de basis niet snel onbalansen zal krijgen, kan het toch gebeuren dat er een onbalans tussen de entry en exit in het portfolio optreedt, bv. door onjuist portfoliobeheer of een fout in de nominaties/confirmaties met tegenpartijen.

 • De WDBA aankondiging in Gasport wordt onmiddellijk getoond als de SBS prognose aanleiding geeft om een order op de ICE Index te gaan plaatsen. Deze aankondiging wordt getoond op alle schermen van het Dispatching menu item. De volgende informatie wordt getoond:

  GTS WDM Order Forecast at: <xx:05>/<xx:10> LET - GTS <buys>/<sells>

  Product: <single hour>/<remainder of day>

  Amount per hour: <value> MW/h

  Total amount: <value> MWh

  SBS forecast value: <+/-value> MWh 

 • Als u aanbieder wilt worden op de gasbeurs, moet u voldoen aan een aantal eisen. Kijk hiervoor op de website van ICE Endex. Als u kunt handelen op de beurs van ICE Endex is dat voldoende om flexibiltieit aan te bieden op de gasbeurs in de aanloop naar een balancing action. GTS stelt geen additionele eisen.