Trader worden

Om in gas te kunnen handelen heeft u ten minste shipper erkenning C nodig. Vervolgens kunt u, na registratie op het Title Transfer Facility, gas eenvoudig van eigenaar laten wisselen. Om de handel in gas te bevorderen, faciliteren we het TTF.

Title Transfer Facility (TTF)

Title Transfer Facility (TTF) is een virtuele marktplaats waar wij aan marktpartijen de mogelijkheid bieden om gas dat al in het GTS-systeem aanwezig is over te dragen aan een andere partij. Een nadere uitleg rondom TTF is hier te vinden

U wilt alleen actief zijn op het TTF

Als u enkel over de mogelijkheid wilt beschikken om gas op het TTF te verhandelen, heeft u erkenning C nodig en een TTF registratie.

U wilt actief zijn op het TTF én transportcapaciteit kunnen boeken

Indien u naast handelen op TTF ook transport beschikbaar wilt hebben naar een grenspunt voor verder transport of voor verhandeling op een aangrenzend handelspunt of industrieel exitpunt, heeft u tenminste erkenning A nodig en een TTF registratie, waarna u zelf uw transportcapaciteit kunt boeken.

Registreren op TTF

Om actief te worden op TTF heeft u eerst een erkenning nodig. De voorwaarden waaraan u dient te voldoen om een erkenning A, B of C te krijgen zijn beschreven in Erkenning/Licencing. Om u te registreren op TTF vragen wij u het registratie formulier in te vullen.

U kunt er voor kiezen uw registratie via onze website openbaar te maken door het invullen van het TTF publicatie formulier. U kunt eenvoudig een overzicht van actieve partijen op TTF verkrijgen wat het vinden van een geschikte handelspartner kan vergemakkelijken. Wilt u zien welke partijen reeds actief zijn, ga dan naar de lijst van geregistreerde TTF-gebruikers op deze pagina.

U kunt de aanvraag formulieren vinden op de pagina 'Aanvraag documenten'.

Het formulier kunt u indien volledig ingevuld en ondertekend, opsturen of mailen naar:
Gasunie Transport Services B.V.
T.a.v. Customer Desk
Postbus 181
9700 AD Groningen

customerdesk@gastransport.nl

Licence list en geregistreerde TTF gebruikers.

Licence list 75 kB 13 jun 2019
Lijst geregistreerde TTF gebruikers 54 kB 03 jun 2019