Trader worden

Om de handel in gas te bevorderen, faciliteren we het TTF. Om in gas te kunnen handelen heeft u licentie C nodig. Vervolgens kunt u, na registratie op het Title Transfer Facility, gas eenvoudig van eigenaar laten wisselen.

Title Transfer Facility (TTF)

Title Transfer Facility (TTF) is een virtuele marktplaats waar wij aan marktpartijen de mogelijkheid bieden om gas dat al in het GTS-systeem aanwezig is over te dragen aan een andere partij. Een nadere uitleg rondom TTF is hier te vinden.

U wilt alleen actief zijn op het TTF?

Als u enkel over de mogelijkheid wilt beschikken om gas op het TTF te verhandelen, heeft u licentie C nodig en een TTF registratie.

U wilt actief zijn op het TTF én transportcapaciteit kunnen boeken?

Indien u naast handelen op TTF ook transport beschikbaar wilt hebben naar een grenspunt voor verder transport of voor verhandeling op een aangrenzend handelspunt of industrieel exitpunt, heeft u tenminste licentie A nodig en een TTF registratie. Hierna kunt u zelf uw transportcapaciteit boeken. Zie hiervoor de pagina Shipper worden.

Hoe kunt u trader worden?

Om actief te worden op TTF heeft u eerst een erkenning voor licentie C nodig. De voorwaarden waaraan u dient te voldoen om een licentie C te krijgen zijn beschreven op de pagina Erkenning/Licensing. Om u te registreren op TTF vragen wij u het formulier Aanvraag/beëindigen TTF in te vullen.

U kunt er voor kiezen uw registratie details via onze website openbaar te maken. Dit kan het vinden van een geschikte handelspartner vergemakkelijken. Bekijk hiervoor de lijst van geregistreerde TTF-gebruikers onderaan deze pagina.

Uw TTF-registratie kunt u openbaar maken door het invullen van het ‘TTF publicatie formulier’

Gebruik het ‘Aanvraagformulier licensing’ om het aanvraagproces voor erkenning op te starten. . 

U vindt de licentie formulieren op de pagina  Aanvraag documenten

Licence list en geregistreerde TTF gebruikers.

Licence list 60 kB 11 okt 2019
Lijst geregistreerde TTF gebruikers 49 kB 11 okt 2019